תפריט שבועי מתחלף
להצעת מחיר 050-6363585

אחסנת עוגות וקישים, הקפאה והפשרה

לא פעם אמרו לי, "שמתי את עוגת הגזר במגירה וכשרציתי לפרוס אותה היא הייתה מקולקלת". che
לאחר מחקר מעמיק הבנתי שהעוגה עמדה שישה ימים מחוץ למקרר…
אופן אחסנת עוגות תלוי במרכיבי העוגה.

 

אחסנה בטמפרטורת החדר כמה ימים

עוגות בחושות שאינן מכילות פירות טריים או קפואים, ירקות, מוצרי חלב, קרמים חלביים או מרנג
עוגות ספוג
עוגת פירות יבשים
לעטוף היטב בניילון נצמד או בנייר אלומיניום.
העוגות יישמרו עד חודש מחוץ למקרר.

 

אחסנה במקרר

עוגות בחושות המכילות ירקות (גזר, דלעת, קישוא) או פירות טריים או קפואים

עוגות גבינה, 5 עד 7 ימים
עוגות בעלות ציפוי או מילוי המכיל ביצים (מרנג)
קרמים חלביים (קרם פטיסייר)
קצפות ופירות טריים יחזיקו מעמד 3 ימים לכל היותר.
קישים חלביים עם ירקות יחזיקו מעמד 3–4 ימים.
יש לעטוף היטב בניילון נצמד כדי למנוע ספיגת ריחות המקרר וייבוש העוגה.

 

אחסנה במקפיא

רוב העוגות והקישים מוקפאים היטב. טעמן של עוגות בחושות על בסיס שמן אף משתפר לאחר ההפשרה.
היחידה שלא הייתי מקפיאה היא עוגה עם פירות טריים (טארט פירות).
פירות טריים המשמשים לקישוט כדאי להסיר לפני ההקפאה.
יש לעטוף היטב את העוגה בניילון נצמד לפני שמכניסים למקפיא.
העוגות יחזיקו מעמד כ-3 חודשים במקפיא ביתי וכחצי שנה בהקפאה עמוקה.

 

הפשרת העוגה או הקיש

יש להפשיר בעטיפה 12 שעות בערך במקרר ולהגיש לפי סוג העוגה:
עוגות בחושות ועוגות שמרים בטמפרטורת החדר,
עוגות גבינה וקרם מהמקרר, עוגות מוס חצי קפואות.
עוגת מוס כדאי להפשיר רק חצי הפשרה ואז לפרוס. מגישים אותה בדרך כלל חצי קפואה.
גם עוגות גבינה קרות כדאי לפרוס כשהן עדיין קצת קפואות.
קישים יש להפשיר לילה במקרר ולחמם מעט לפני ההגשה.

 

הקפאת מוצרים לפני אפייה

מאפי שמרים ועוגות שמרים מוקפאים היטב לפני האפייה.
אם מייעדים אותם מראש להקפאה, כדאי להוסיף כ-20 אחוז שמרים
ומשפר אפייה, וזאת מפני שבהקפאה חלק מהשמרים מתים.
אני מכינה את הבצק, מתפיחה אותו, מכינה את הצורה הסופית (גלגול המאפה והמילוי, אם צריך)
עוטפת היטב בניילון נצמד ומקפיאה.
לפני האפייה יש להכניס את העוגה למקרר ללילה ואחר כך להתפיח אותה עד כמעט הכפלתה
(יש להימנע מהתפחת יתר), ולהמשיך לפי המתכון המקורי.
קלתיות מבצק פריך לטארטים ולקישים מומלץ להקפיא לפני האפייה.
יש להכין את הבצק, לקרר, לרדד אותו ולהניח בתבנית, לחורר במזלג ואחר כך לעטוף היטב ולהקפיא.
אין צורך להפשיר לפני ההכנה. להמשיך לפי המתכון.

 

עוגות שוקולד חמות

עוגות שוקולד אישיות חמות ניתן להכין מראש, לאפות חצי אפייה ולהקפיא.
לפני ההגשה יש לחמם את התנור ולהכניס את העוגות להמשך האפייה.