תפריט שבועי מתחלף
להצעת מחיר 050-6363585

מה צריך באמת במטבח כשניגשים לאפות?

יש אין-ספור פריטים שכיף שיהיו במטבח, הרשימה ארוכה ויקרה. spice1
אם אתם בצעדיכם הראשונים באמנות האפייה בוודאי גיליתם שיש שפע עצום של כלים בכל גודל וצורה.

לפעמים נראה לי שאנשים ניגשים בהתלהבות לעולם האפייה. הם קונים ספרים, ציוד וגאג'טים בלי חשבון.
אין סיבה לקנות הכל, הרבה, בבת אחת – לפני שעשיתם עצד או שניים באפייה.
לפניכם רשימה של ציוד למתחילים. אחרי שתרכשו ניסיון כבר תדעו מה אתם צריכים עוד, לאיזה כיוון אתם ממשיכים ובמה נכון להשקיע.

 

שיהיה לכם בהצלחה וכיף גדול בין הסירים והתבניות!

 

תבניות אפייה:

אחת עגולה מתפרקת ובעלת קפיץ, גודל 26 – לעוגות עגולות
תבנית איגליש קייק לעוגות בחושות, שמרים ולחמים
אחת עגולה מתפרקת בעלת שוליים גליים בקוטר 26 או 28 לקישים ולטארטים
תבנית שקעים למאפינס ולקינוחים
תבניות גדולות לעוגיות (כלולות בתנור).

 

שלוש קערות מנירוסטה להקצפה, ערבוב והמסה:

גדולה, מכילה כ-5 ליטר
בינונית, מכילה 2 עד 3 ליטר
קטנה, מכילה חצי ליטר עד ליטר
אם יש מיקרוגל כדאי שתהיה גם קערה בינונית מפיירקס להמסה.
אם אין מיקרוגל ניתן להמיס בבן-מארי וקערת הנירוסטה תעשה את הפעולה.

 

כלים קטנים וחשובים:

כוסות וכפות מדידה בין-לאומיות כדי לדייק בהכנת המתכונים (כוס מדידה בינלאומית = 240 מ"ל)
קרש חיתוך (לא מעץ כי אי אפשר לנקות אותו ביסודיות)
סכין חיתוך טובה
מערוך
מברשת לביצה
מטרפה
מגררת
ניירות אפייה
ניילון נצמד
נייר אלומיניום
נפה לקמח
סיר בינוני ומחבת מהסוג שיש בכל בית

 

בעזרת אביזרים אלו תוכלו לאפות כמעט הכול.
עכשיו שנדלקתם על אפייה תוכלו להצטייד במערבל ובמעבד מזון ובעוד ועוד תבניות וגדג'טים כיפיים למטבח.
אבל המכשיר הראשון שיש להצטייד בו, לדעתי, הוא משקל דיגיטאלי.
האפייה הלוא נחשבת למדע מדויק (כימייה) וחשוב מאוד לדייק.
לכן טוב שהיום רוב המתכונים מציינים מדידה במשקל ולא בכוסות.