תפריט שבועי מתחלף
להצעת מחיר 050-6363585

עוגת בננה. או: אבל יותר מכל אוהב הוא לכופף בננות

בכל פעם שאני מכינה את העוגה הזו, אני מפזמת עם אריק איינשטין את השיר הנהדר הזה ומחייכת כל הזמן. banana

 

כמה דברים שכדאי לדעת על בננה:
פעם קראו לה "פצצת אנרגיה צהובה" ואכן, היא מקור מצוין לאנרגיה בזכות הסוכרים שבה.
היא נחשבת לאחד הפירות הבריאים ביותר בעיקר לסובלים מלחץ דם גבוה בזכות תכולת האשלגן הגבוהה שבה.

 
יש הטוענים שיש לה סגולות רפואיות רבות לבעיות רפואיות נוספות כמו אנמיה, עצירות, עייפות, כאבי ראש, בחילות ואף דיכאון, בזכות המינרלים והוויטמינים שהיא מכילה (ותודה גדולה לויקיפדיה).

 

למדתי שהיא בכלל לא פרי, אלא עשב בגלל שהגזע שלה אינו מעוצה. אבל לי זה לא משנה. אני עושה ממנה עוגה נפלאה, והרי המתכון לפניכם:

 

עוגת בננות

1. לערבב בקערה:
280 גר' קמח
כפית סודה לשתיה
1.5 כפיות א. אפיה
חצי כפית מלח
260 גר' סוכר

 

2. להוסיף לקמח ולערבב עד שמתאחד:
110 גר' חמאה מומסת
60 גר' חלב + קווצ' מלימון
3 בננות רכות מעוכות

 

3. להוסיף לתערובת ולערבב:
60 גר' חלב + קווצ' לימון (פעם שנייה)
2 ביצים
כפית ת. וניל

 

4. להעביר לתבנית 26 משומנת ומקומחת ולאפות בחום של 170 מעלות כ-30 דקות

 

5. אפשר להוסיף לתערובת:
כ100 גר' שוקולד קצוץ או כוס שוקולד צ'יפס

 

או/ו אפשר לצפות בגנאש שוקולד:
לחמם 100 גר' שמנת מתוקה כשכמעט רותח
לשפוך על 100 גר' שוקולד קצוץ ולערבב עד שהתמיסה הומוגנית
לשפוך על העוגה החמה
לקרר ולהתענג!